Romantiikkaa mihin tahansa LED-kynttilöillä 

led kynttilät

Kesä on useimpien suosikkivuodenaika. Kesä voi olla myös loman viettoa, mutta se voi olla myös romanttisten unelmien toteuttamista. Suomen kesässä pimeät illat alkavat tulla heinäkuun loppupuolella, jolloin on paikallaan valaista puutarhaa tai takapihaa sopivilla kynttilöillä. Koska metsäpalovaroitukset ovat todennäköisesti voimassa, ovat LED kynttilät paras vaihto monessa suhteessa tekemään turvallisen ja romanttisen fiiliksen kesäillan unelmaan.  

Kynttilät tuovat ja antavat romanttista tunnelmaa mihin tahansa tilaan, oli se sitten sisällä tai ulkona. LED-kynttilät kiinnittävät huomion välittömästi, ne sopivat mihin tahansa sisustustyyliin. Tärkeää on myös se, että niitä on saatavana monenlaisina – on nimittäin paljon eri kokoja, muotoja ja värejä saatavilla kunnollisissa verkkokaupoissa. LED-kynttilät ovat kaiken kaikkiaan erittäin monipuolinen tapa lisätä tyyliä, mutta ne ovat myös energiatehokkaita ja myös kustannustehokkaita sekä kestäviä. 

Tässä artikkelissa on muutamia vinkkejä, kuinka voit ajatella kynttilävalaistusta uudella tavalla.

Teemoita juhlat, illalliset ja sisustus LED-kynttilöillä

Koristeet ja valaistus ovat tärkeä osa kun haluat luoda tunnelmaa itsellesi ja läheisillesi.  LED-kynttilöillä voi tehdä paljon muutakin. Niillä voidaan teemoittaa erilaisia juhlia ja vaikkapa juuri kahdenkeskisiä romanttisia hetkiä. Niillä voidaan myös teemoittaa huoneita ja luoda sisustukseen uusia tuulia. Esimerkiksi meriteemaiset kynttilät voivat olla paikoillaan sellaisessa kodissa, jossa meri on syystä tai toisesta tärkeä kohde ja elementti. LED-kynttilät voidaan upottaa vaikkapa lasiin tai kulhoon, jossa on pohjalla hiekkaa ja kiviä. Myös valmiita meriteemaisia kynttilöitä on saatavilla. 

LED-kynttilöitä tai niihin tarkoitettuja astioita voidaan koristella helposti myös ekoteemalla. Meriteemassa hiekka ja kivet ovat jo hyvä alku, mutta koristeluun voidaan käyttää myös esimerkiksi lehtiä, siemeniä, kahvia, ohrantähkiä ja vaikka mitä, mitä mieleen juolahtaa.  

Ekoteemasta on helppo jatkaa samalla linjalla ja siirtyä vaikkapa kukkiin. Kynttilät yhdistettynä kukkiin luovat upean ja romanttisen tunnelman kesäiltaan. Suuret tai pienet teekynttilät tai tuikut tekevät tilasta kuin tilasta kodikkaan ja rentouttavan. Kukat ja kynttilät saavat rakkaasi tuntemaan olonsa hyvin erityiseksi. Vedessä kelluvat tuoreet kukkien terälehdet yhdistettynä LED-tuikkuihin näyttävät kauniilta.

Myös hedelmät ovat hyvä koristeluainesosa kynttilöille. Kutsuvasti muotoillut, kirkkaanväriset ja herkullisen makuiset hedelmät luovat kesäisen ilmeen moneenlaiseen sisustukseen. Kelluvat LED-kynttilät sopivat mahtavasti tällaiseen koristeluun. Esimerkiksi kirkkaat lasimaljakot ja -kulhot, joissa on puoliksi vettä ja valitsemiasi hedelmiä sekä kelluvia kynttilöitä, näyttävät ihanan kesäisiltä ja saavat vieraasi janoamaan jotain virkistävää juomista illanistujaisissasi.

LED-kynttilöiden edut

LED-kynttilät ovat ennen kaikkea kauniita ja lisäävät tyylikkyyttä mihin tahansa tilaan. Kuten olemme jo tässä artikkelissa vahvasti ilmaisseet, ne voivat täyttää tilat romanttisella tunnelmalla. LED-kynttilät tekevät ympäristöstä usein helposti houkuttelevamman ja voivat täydentää alueen muita kalusteita.  

LED-kynttilät ja ylipäätään LED-valot ovat kestävämpiä kuin muilla teknologioilla toteutetut kynttilävalot. Niillä on yleisesti ottaen pitkäksi mitoitettu käyttöikä verrattuna perinteisiin valaisimiin. Etuja on toki muitakin. Koska LED-kynttilät eivät tuota lämpöä ja liekkejä, eivät ne syty palamaan eivätkä sytytä huoneiston muitakaan osia palamaan. j 

LED-valaistus on ylesesti ottaen erittäin turvallinen mutta ekologisia ihmisiä kiinnostaa varmasti tieto, että tämä teknologia on ympäristöystävällinen. LED-tekniikan aiheuttamat hiilidioksidipäästöt vähenevät jopa 80 prosenttia hehkulamppuihin verrattuna.  

Miksi et siis vaihtaisi samantien tavallisia kynttilöitä tai hehkulampulla toimivia kynttilälamppuja jo nyt LED-valoihin? Ne tekevät kaiken saman kuin hehkulamput ja enemmänkin, mutta samaan aikaan ne ovat turvallisempia, ympäristölle ystävällisempiä ja tehokkaampia – mutta usein myös tyylikkäämpiä. Moni luottaa vielä hehkulamppujen lämpimiin väreihin, mutta LED-valot kykenevät jo nyt jotakuinkin samaan värilämpöön.