LED-kynttilöistä on moneksi – ja ne ovat turvallisia

laaja valikoima led kynttilöitä

LED-kynttilät ovat täydellinen valaistusratkaisu romanttisille kynttiläillallisille, viihtyisiin elokuvailtoihin, alkusyksyn lämpimien mutta pimenevien iltojen ratoksi ja niin edelleen.  Koska LED kynttilät ovat myös turvallisia, mahdollisuudet ovat rajattomat. Kun kytket LED-kynttilän päälle, siinä syttyy realistisen näköinen liekin muotoinen valo, ja yleensä kynttilöissä on välkkyvä ilme, joka lisää niiden aitoutta.

Ennen kuin kerromme parhaat vinkit LED-kynttilöiden käyttämiseen, on tarpeen myös kertoa mistä niitä voi hankkia. Esimerkiksi tässä verkkokaupassa on erittäin laaja valikoima led kynttilöitä mutta niitä voi myös olla kotikuntasi kivijalkakaupoissa.

Tuunaa LED-kynttilä realistisemmaksi

Näitä LED-kynttilöitä voidaan koristella ruseteilla ja muilla tarvikkeilla, joiden avulla ne saadaan näyttämään aidoilta liekkikynttilöiltä. Eri korkuisten ja paksuisten liekittömien kynttilöiden sijoittaminen on myös oma taiteenlajinsa ja sillä voi helposti harhauttaa katsojaa, joka ei huomaa niiden valmistusmateriaalia, jolloin ne vaikuttavat ihka aikoilta.

LED-kynttilöiden laittaminen kynttilälyhtyyn on mainio tapa antaa vanhalle tavaralle uutta käyttöä. Monesti ne toimivat myös kylpyhuoneessa. Joskus ei ole mitään rentouttavampaa kuin pitkä kuuma kylpy, jota voidaan parantaa tunnelmansa puolesta valikoimalla LED-kynttilöitä, jotka reunustavat kylpyammeen reunaa.

LED-kynttilöiden sijoittaminen on varsin helppoa:  aseta vain kynttilät yksinkertaisesti ympäri kylpyhuonetta – lähes minne tahansa. Huone näyttää varsin upealta, kun turvalliset kynttilät ovat eri korkeuksilla. Toki on hyvä muistuttaa, että niissäkin on sisällä sähköä ja sähkö sekä vesi eivät ole oikein hyvä parivaljakko. Paristokäyttöiset ovat parhaimpia kylpyhuoneeseen.

LED-kynttilät toimivat siis useimmiten paristokäyttöisinä, eikä niihin tule sähköjohtoa pitkin sähköä.  Paristokäyttöiset LED-kynttilät eivät kuluta paljon virtaa. Tämän vuoksi ne voivat kestää hyvin pitkään. On mahdollista että ne kestävät lähes 800 tuntia kynttilän laadusta ja pariston kestosta riippuen.

Kasvien korostamista

LED-kynttilät ovat oivallinen keino kun haluaa korostaa sisä- ja ulkokasveja. Voit kokeilla sijoittaa muutama LED-kynttilä mehikasvien ja muiden ruukkukasvien läheisyyteen  korostamaan sellaisia kasvien piirteitä, jotka saattavat jäädä meiltä useimmilta huomaamatta päivänvalossa. Tämä on keino, jonka avulla avautuu mahdollisuuksia tunnelmallisiin puutarhajuhliin ja grillijuhliin illan hämärässä.

LED-kynttiläkokoelman sijoittaminen yöpöydälle on vallan mainio lisä mihin tahansa makuuhuoneeseen. Voit myös pitää käsillä valikoiman erivärisiä kankaita, jotka voit sijoittaa LED-kynttilöiden alle tai ympärille, jotta voit hauskasti muuttaa huoneen “energiaa” ja sovittaa tunnelman täysin omaan, henkilökohtaiseen makuusi.

Liekkikynttilöiden pitäminen pöydällä on vaarallista, jos pikkulapset ovat niiden läheisyydessä. Jos taas käytät LED-kynttilöitä, huolta ei yksinkertaisesti ole.  LED-kynttilöissä on vain yksi sääntö: mitä enemmän, sitä parempi. Jos haluat laittaa oikein runsaasti LED-kynttilöitä, valitse paristoilla varustetut versiot.

Portaikossa LED-kynttilät antavat turvaa ja tunnelmaa

Jos asettelet muutamia LED-kynttilöitä portaikkoosi, jokaiselle portaalle, saat lisättyä tunnelmaa helposti mutta takuuvarmasti. Se on itse asiassa myös kaunis ja tehokas tapa tehdä kodistasi hieman turvallisempi, kun LED-kynttilät valaisevat polkua vieraille.

Kauniilla LED-kynttilöillä valaistu kuisti, joka on järjestetty huolella ja hyvällä tarkoituksella, kertoo vieraille kutsuvalla tavalla että he ovat tervetulleita. Tämä on erinomaisen ihana vaihtoehto valaisuun, joka tuo iloa kaikille vieraille ja talon asukkaille.

Kesällä ei juuri takkaa pidetä päällä (toivottavasti!), mutta takan ja tulisijan voi kuitenkin koristella LED-kynttilöillä. LED-kynttilöillä voit nimittäin koristella takan sisäosan turvallisesti ja niin, että se tuo kesäiltaankin mukavan tunnelman ilman turhaa lämpöä ja kuumuutta, jota toivottavasti saamme aivan pelkän auringonvalon kautta.

LED-kynttilät ovat siis melkoiset turvallisia valontuojia, mutta kuten jo kerran mainittiin, kannattaa sähkö ja vesi pitää erossa toisistaan. Vaikka paristokäyttöiset LED-valot eivät välttämättä sähköiskua anna, voivat ne mennä kuitenkin vedestä rikki.