Miten yhdistää kulmasohva kodin sisustukseen?

Kulmasohva on yksi 2000-luvun trendikkäimmistä sisustuselementeistä, eikä ihme! Kulmasohvia saa usein muokattavana, joten sellaisen saa aseteltua kauniisti niin isoon kuin pienempäänkin asuntoon. Sohva onkin hyvin oleellinen osa olohuoneen sisustusta, ja mukava sohva lisää olohuoneen tunnelmaa. Kulmasohvassa parasta onkin siinä oleva kulma, jonka ansiosta jalat saa nostettua mukavasti ylös esimerkiksi televisiota katsellessa.

Laadukas sohva kestää käytössä jopa vuosikymmeniä. Kannattaa siis sohvaa valitessa kiinnittää huomiota likaa hylkivään pintaan, tai pestäviin päällisiin. Etenkin nahkasohva on kätevä, sillä sen saa helposti pyyhittyä puhtaaksi. Täten siis vaikka nahkasohva onkin suurempi sijoitus, se voi olla kestävämpi valinta. Olohuoneen tärkeimmän kalusteen hankinta on suuri ostopäätös, ja täten kannattaakin panostaa toimivaan kulmasohvaan!

Kulmasohva sisustus sopii lähes jokaiseen kotiin. Koska sohva on usein yksi kodin hintavimmista hankinnoista, kannattaa tähän panostaa heti kotiin muuttaessa. Listaa tärkeimmät elementit mitä sohvalta tahdot paperille – tuleeko sen olla löhöilyyn tarkoitettu muhkea sohva, vai hieman sirompi malli? Entä sitten mitat, ja mahdollinen istumapaikkojen määrä? 

Kulmasohva ja minimalistinen sisustustyyli

Minimalistinen sisustustyyli on suomalaisten suosiossa. Moni tavoitteleekin minimalistista sisustusta, jolle tyypillistä on vähäinen tavaranmäärä. Minimalismi lisää usein tilan tuntua. Kulmasohva sisustus on helppo lisätä minimalistiseen kotiin. Esimerkiksi simppelin värinen nahkasohva, tai musta/harmaa kangassohva voi toimia kätevästi tukemassa minimalistista sisustusta. Minimalismille tyypillistä ovat selkeät ja suorat linjat, ja kulmasohva tukeekin mukavasti tätä ajatusta. 

Parhaita huonekaluja minimalistiselle tyylille ovat sellaiset, joita voi käyttää usealla eri tavalla. Tavoitteena on, että koti pysyy yksinkertaisen kauniina ja siistinä. Voit yhdistää sisustukseen viherkasveja, jotka tuovat lisää väriä kotiin. 

Kulmasohva pieneen olohuoneeseen

Ensimmäisenä saattaa tulla mieleen, että kulmasohva sisustus ei ole paras vaihtoehto pieneen tilaan. Perinteisesti ajatellaan, että suuret kalusteet vievät tilantuntua pois. Moni sisustussuunnittelija on kuitenkin eri mieltä, ja usein pienet kalusteet voivat viedä asumismukavuutta pois. Kulmasohva saattaakin oikeastaan olla oiva vaihtoehto myös pieneen kotiin tai olohuoneeseen

Pienessä asunnossa istumapaikoista voi olla puutetta. Täten siis kulmasohva sisustus voi toimia hyvin istumapaikkoina, sillä tätä hyödyntämällä saat lisää istumapaikkoja asuntoon. Mikäli kulmasohva sisustus tuntuu vievän liikaa säilytystilaa, voit asettaa seinälle hyllyjä, jotka toimivat kätevästi säilytystilana. Näin otat pienestä tilasta kaiken mahdollisen irti! Kulmasohvaa voi myös tarpeen tullen pienessä asunnossa käyttää tilanjakajana keittiön ja olohuoneen välillä. 

Kulmasohva värikkääseen sisustukseen

Edellä mainituissa vaihtoehdoissa kannustetaan hyvin yksinkertaiseen ja minimalistiseen sisustukseen, mutta tuntuuko että sinua kiinnostaisi hieman erikoisempi ja silmäänpistävämpi tyyli? Kulmasohvia saa usein tilattua lähes missä tahansa värissä, ja jopa esimerkiksi kukkakuosissa! 

Väriä voi tuoda kotiin pienempinä väripilkkuina, tai sitten valita juuri suuremman värikkään elementin kuten sohvan. Voit esimerkiksi valita tumman vihreän tai sinisen sohvan, ja yhdistää tähän sitten kuviollisia tyynyjä, mikäli värikäs sohva tuntuu liian räikeältä vaihtoehdolta. Värikäs sohva voi sopia hyvin retrompaa sisustustyyliä havittelevalle henkilölle, ja voitkin tehdä kotiisi uniikin sisustuksen hyödyntämällä erikoisempaa kulmasohva sisustusta.

Kulmasohva sisustus takapihalle tai terassille

Tuntuuko että takapihalle tai terassille kaipaisi ylimääräistä istumatilaa? Eteenkin keväällä ja kesällä tulee usein vietettyä paljon aikaa takapihalla tai terassilla ystävien tai perheen kesken. Kevään ja kesän trendikaluste onkin kulmasohva takapihalle. Mikäli kyseessä on pienempi terassi, voit hankkia tänne kevyemmän rottinkisen kulmasohvan, kun taas suurelle takapihalle voi sopia hieman muhkeampi kulmasohva. Kulmasohva toimii samalla, vaikka aurinkopetinä ja kesän etätyöpisteenä.